7 Eylül 2016 Çarşamba

Kahvaltı Mekanı Önerisi | Yazlık Ilıcası

4 yorum
Eylül'ün tadını bugün kahvaltıyla çıkardık. Gölcük'e bir kaç kilometre, İzmit'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yazlık Ilıcası'na kahvaltı yapmaya gittik.

Yazlık Ilıcası yaklaşık dört yıl önce açıldı. İçerisinde bay-bayan ayrı olmak üzere termal havuzlar, Türk hamamları, saunalar, masaj ve terapi odaları yer almakta. Gölcük Belediyesi tarafından yapılan tesis sağlık yönünden çok donanımlı bir yer. Henüz havuzlarıyla tanışmış olmasam da kahvaltı için merkeze de yakınlığı açısından güzel alternatif.


Benim burada en sevdiğim şey bütün duvarların ne iç dizaynının taş olması. Bu kadar doğal bir ortamda duvarları da taş yapma düşüncesi de gayet doğal olmuş.

Kahvaltıya gelecek olursak.. İki kişi gittiğimiz kahvaltıya dört kişilik bir kahvaltı masası kurdular diyebilirim. Karnımız doyduğunda daha bir çok şeye dokunmamıştık.


Kahvaltısı oldukça zengin. Biz sadece Karadeniz'e özgü olan mıhlama yemeğe gitmiştik. Ama her şey geldi masamıza. Şunu hep söylerim: Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı! :)


Buradan aç kalkmak mümkün değil anlayacağınız.. Ayrıca çocuklar da unutulmamış burada. Çocukların eğlenebileceği küçük de olsa bir alan kurulmuş.


Bu zamanda yeşil alanlar bulmak çok zor. Burada yaz kış nasıl koruyabildiklerini anlamadığım bir yeşil alan var. Kışın gittiğimde de bu alan yemyeşildi.


Ve son kapanış tabi ki Türk insanından beklenir hareket :) Az şekerli bir Türk kahvesi.

Bu taraflara uğrarsanız eğer en azından bir kahvesini içmeden dönmeyin derim. Bir kere kahveye gidince ikinci sefer de kahvaltıya geleceğinizden eminim..

Ben daha girmedim ama hamamları için de çok iyi olduğu söyleniyor. Benden söylemesi ;)

Unknown
Unknown

Hoşgeldiniz, Bu blog da bazen güzel yerleri bazen sinema bazen kitap yorumu bazen alışveriş bazen kendi yaptıklarımı bulacaksınız. Ama şunu net söyleyebilirim ki bolca muhabbet okuyacaksınız. Çünkü Fındıkurdu'nda muhabbet bitmez..

4 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş :) Çoğu zaman bir yere gitmeden önce hep blog yazılarını okurum nereye gidilmeli ne yenmeli diye gölcüğe geldiğimizde mutkala uğrayacağım bu mekana :) Bende bloğuma beklerim sizi kozmetik üzerine yazdığım yazılarım var.Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Faydalı ve güzel yerler konusunda elimden geldiğince yazmaya çalışacağım bende ☺️ Sevgiler 💕

      Sil
  2. çok ama çok güzel bir yer yolumuz düşer de gideriz inşallah içim açıldı :)💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim 😍 Yolun düşerse beni de ara ☺️☺️

      Sil