30 Kasım 2016 Çarşamba

130 TL'ye Makyaj Alışverişi | Black Friday

18 yorum
Büyük indirim ve alışveriş günü olan Black Friday geçen hafta cuma başlayıp pazar günü son bulmuştu. Bütün markalar, firmalar bu indirimleri yaptı ve bende bir güzel yararlandım kozmetik anlamında.
Kozmetik de online alışverişi çoğunlukla Cosmetica dan yapıyorum. Hem haftanın belli günleri büyük indirimler oluyor hemde kapıda ödeme sistemi olması beni mutlu ediyor. Aldığım ürün elime gelmeden parasını ödemek bana göre değil 😤

Hadi bakalım neler almışım..


Maybelline The Eraser Eye Concealer: Daha önce Gratis indiriminden Nude rengini almıştım. İhtiyacım olan bir ürün değil ama indirimi duyunca meraktan aldım. Sanırım 15,90 T'ydi fiyatı Gratis de. Cosmetica'dan Light rengini 14,90 TL'ye aldım. Daha sonra detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum.
Maybelline Affinitone Foundation: Yıllar yıllar önce belki de Affinitone serisi ilk çıktığında bir arkadaşım doğum günü hediyesi olarak almıştı bana bu fondöteni. Maybelline markasına ait ürünlerden bir makyaj çantası olarak. O zaman hiç beğenmemiştim. Şimdi kendisine bir şans daha vermeyi düşünüyorum. Çünkü herkes bu serinin baya düzeldiği görüşünde. İndirimden 14,90 TL'ye aldım.
Maybelline Fit Me! Foundation: Bir anne atasözü der ki 'Fondöten üstüne mi yatacaksın' 😊 Bilerek ve isteyerek aldığım tek mat fondöten. Almayı düşünmediğim bir üründü. Yine indirimi yakalayınca 'belki lazım olur' diyerek aldım. Fiyatı 13,90 TL.
Maybelline Facestudio Blush: Hep aynı renk allıklardan ne anlıyorum bilmiyorum ama sanırım buna son vermem gerekiyor. Neredeyse aynı renk olan allıkların sayısı baya bir çoğaldı bende. Fiyatı 14,90 TL.
Maybelline Push Up Angel Maskara: Sonunda bende aldım. Gerçi çok olmadı daha ülkeye geleli ama. Drama'dan da memnunum. İlk başlarda pek anlaşamadık ama sonra anlaşmaktan başka çaremiz olmadığını anladık. Bakalım Drama kadar sevdirecek mi kendini Angel? 14,90 TL.


Loreal Infaillible Sexy Balm: Böyle güzel koktuğunu bilseydim farklı renklerini de alırdım.. Normalde pek balm kullanmam. Kullanmayı sevmem. Bunu severim umarım. 11,40 TL


Golden Rose Matte Lipstick Crayon: Golden Rose ruj yapsın ben hepsini alırım sanırım 😊 Daha önce bu kalem rujlarından hiç kullanmamıştım. Ama rengi beni al diye bağırınca dayanamadım.. Kışa uygun süper bir renk.  Fiyatı 6,90 TL


Maybelline EyeShadow Palette Blushed Nudes: Şu paleti alan bir almayan bin pişman sanırım. Çok okudum, baktım, araştırdım. Gratis'e bunun için gittim gittim geldim. Elime aldım aldım bıraktım. Seveni de çok sevmeyeni de. Ama en son indirimdeyken alıyım istedim. Bakalım ben hangi tarafta olacağım. Fiyatı 23,90 TL.
Signal White Now Gold: White Now yazan bütün diş macunlarını denedim sanırım. Ve hepsi de bana göre 10 numara 5 yıldız macunlar. O yüzden asla vazgeçmeyeceğim bu üründen. 9,90 TL.
Oral-B Deep Clean Diş Fırçası: Yedek olarak aldım. Fiyatı 6,90 TL.

İndirimlere bayılıyorum ama kendime söz verdim. Uzun bir süre kozmetik alışverişi yapmayacağım. Hatta online sitelerde ki üyeliklerimi bile silmeyi düşünüyorum bir süreliğine. Umarım sözümde dururum. Yoksa bu gidiş gidiş değil bende ki. Şunu da bunu da derken önünü alamıyorum ve koyacak yer bulamıyorum. Çoğunu kullanamıyorum bile..

Ben Black Friday'den bu şekilde yararlandım. Siz neler yaptınız?

Yorumlarınızı bekliyorum 💜








Devamını oku..

28 Kasım 2016 Pazartesi

Bir İstanbul Kaçamağı #2 | Büyük Valide Han

9 yorum
Bu hafta sonu iade i ziyaret yaptım. Şu yazımda İstanbul'dan gelen arkadaşımla İzmit'te geçirdiğimiz vakitten az fotoğraflı da olsa bahsetmiştim. Pazar günü de ben kendisine gittim.

Taşını toprağını sevdiğim İstanbul.. Aslında beni bilen bilir sevmem pek İstanbul'u. Ama bir yandan da kendimle çelişiyorum. Sevilmeyecek şehir mi diye. Değil. Trafiğini, kalabalığını alın ben İstanbul da yaşarım. Ama diğer türlüsü mümkün değil. Kalabalığı da sevmediğimden değil oysa ama alışmışız İzmit'in sakinliğine, dingin hayatına. Fazla geliyor gibi geliyor bana İstanbul. Hoş İzmit de artık İstanbul'a benzedi ya neyse..

Sosyal medyada takip ettiğim arkadaşlarımdan hep gördüğüm ama gitmeye hiç fırsat bulamadığım yerlere gidelim istedim. Böylelikle ilk durağımız Büyük Valide Han oldu. İtiraf edeyim zor bulduk. Aslında yeri kolay ama çıktığımız o bayırı asla unutmayacağım 😓

Manzarayla baş başa bırakayım sizi..


Sabah erken saatte gitmemize rağmen müthiş bir kalabalık vardı. İnsanlar fotoğraf çekmek için bildiğiniz kuyruk halindeydi. Şehir dışından gelen bir fotoğrafçı grubu vardı. Ablalar, teyzeler.. Şahsen onları o kadar kalabalık bir şekilde görünce çok şaşırdım.


Büyük Valide Han'a giriş ücreti 1 TL. Çok ama çok eski olduğundan tadilat için toplanıyor bu 1 TL. Bu manzara değer her şey..


Nerede olduğunu ve nasıl bir yer olduğunu bilmeden gittiğimiz için iki fotoğraf çeker sonra vardır yakınlarında kahvaltı edecek yer diye düşünmüştük ama ne yazık ki öyle olmadı. Bulunduğu bölgede bolca esnaf var. Çeyizlik eşya satan esnaflar. Sokaklardan geçerken ellerinde müşteri çekmek için tabelalar göreceksiniz. Çeyizlik eşya ihtiyacın var mı diye soranları, bir şeyler almak için gelen onlarca hatta yüzlerce insanları..


Geleneği bozmadım ve kulede tabi ki zıpladım.


Yapamam ben diyorsanız demeyin. İlk bakışta tehlikeli gibi görünse de asla değil. E tabi biraz dikkatli olmakta fayda var. Bu fotoğrafta ki en büyük kubbe. Daha küçük olanlar da var. Ama en güzeli bu benden söylemesi. Bu arada yükseklik 18 metre 😉

Mükemmel bir İstanbul günü geçirdim. Hatta sadece burası bile bana yetti. İnanın akşama kadar durup fotoğraf çekebilirdim. Ama buraya gidecekseniz iyi bir fotoğraf makineniz olsun yanınızda. Zira telefonunuzun hafızası yetmeyebilir benim gibi..

Devamını oku..