29 Aralık 2016 Perşembe

🌠 2017'yi Beklerken..🌠

15 yorum
Bir yıl daha gidiyor. Bir yaş daha alıyoruz. Belli ki yaşlanıyoruz. Nasıl geçtiğini de anlamıyoruz zamanın. Bakalım şöyle bir geçmişe. 2016'ya nasıl girdiğimi hatırlıyorum da günler, haftalar, aylar nasıl geçti.. Bir türlü çözemiyorum..

Ümitlerim var benim 2017'den. Umutlarım ve bitmeyen hayallerim. Mesela daha dolu yaşamak istiyorum bu yılı. Daha mutlu, daha huzurlu. Hani böyle bir şeyi ilkinde yapamazsın da ikincisin de daha iyi yapmaya çalışırsın, en azından özen gösterirsin ya. İşte öyle. Her geçen yıl diğerinden daha güzel geçsin istiyorum. Gelen gideni aratmasın mantığı.




Mesela çok üzüldük 2016'da. Çok öldük, çok öldürüldük ve çok yara aldık. Ağzımız sürekli 'lanet olsun, kınıyoruz, Allah kahretsin!' sözleriyle doldu taştı kapanmadı. Gözümüz sürekli ağladı. Kalbimiz hep acıdı. Tam geçti derken yine öldük, öldürüldük, yaralar aldık. Sonra yine. yine. yine...
Ben 2016 da ne yaptım diye bakıyorum şimdi arkama. En iyi yaptığım şey okul oldu. Yarım kalanları tamamlamak zordur ama güzeldir.

Son 4-5 yıldır yılbaşı programı yapmıyorum. Bu sene de yapmadım. Aslında yurt dışına gidecektim. Pasaport randevumu yetiştiremedim. Ama 2017'ye dair ilk planım yurt dışına çıkmak. Bu da güzel bir başlangıç olabilir gelecek seneye dair. O yüzden de mutluyum aslında.

Çok seyahat edemedim. Yeni bir yer keşfedemedim. Sadece üç konsere gittim. Sadece dört sinema filmi izledim. Ama hayatta izlemem dediğim Game Of Thrones'a başladım. 3. sezonun yarısındayım. O hayatta izlemem dediği diziyi şu an bıraksanız 10. sezonu dahil üç günde bitirebilirim.

Dileklerim var 2017'den. Ülke olarak insanlara, bana, aileme, ev sevdiğim arkadaşlarıma, tanıyıp tanımadığım herkes bu sene çok mutlu olsun. Huzurlu olsun, sağlıkları eksilmesin bedenlerinden. Kayıplar yaşamasın. Herkes istediği yerde istediği hayatı yaşasın. Özgür olsun. Savaş olmasın. Minicik yavrular ölmesin. Anneler ağlamasın. Babalar askerden oğlum gelsin diye dört gözle beklerken onların üzerlerine toprak atmak zorunda kalmasın. İnsanlar saygılı olsun. Duyarlı ve en önemlisi VİCDANLI olsun. Çocuklar dayak yemesin şeker yesin. Sevgi eli uzatılsın onlara tecavüz değil.

Kendime isteklerimde var. Okulumu bitireyim. Sonra ikinci üniversite hayalim gerçekleşsin. Okumanın yaşı yok sonuçta. Yeni hobiler edineyim. Artık bu sene araba alabileyim. ( Bu zamlarla yine zor ama..) Kendi işimi kurayım. Bir de tarih atarken 2017 yazmaya çabuk alışayım. Bereketli bir yıl olsun. Daha çok gezeyim. Yeni yerler keşfedeyim. Yurt içi yurt dışı fark etmez. Çok daha anım olsun. Çok kitap okuyabileyim hiç seçmeden. Daha fazla müzik dinleyebileyim. Bütün şarkıları bileyim. 80'ler, 90'lar 2000'lerin başı. Yeni hit şarkılar, yerli -  yabancı.. Evet böyle bir manyaklığım var itiraf ediyorum. Bütün şarkıları dinlemek ve ezberlemek..

Dil öğreneyim. İngilizceyi geliştireyim. İtalyanca, İspanyolca gibi farklı diller öğreneyim. Not tutmayı alışkanlık haline getireyim. Düşünüyorum, kendimle konuşuyorum ama sonra hemen unutuyorum. Unutmadan hepsini yazacak bir robot icat edilmeli mesela.

Umutluyum 2017 den.
Umarım içimden geçen bütün iyi niyetli dileklerim kabul olur. Daha fazla biz olalım. Ben, sen, o değil. Kürt, laz, çerkez değil. Alevi, sünni değil. Sadece BİZ!

Devamını oku..