23 Kasım 2016 Çarşamba

#DeneBunu Denediniz Mi? 👀

17 yorum
Geçen ay instagram da dolaşırken 'hadi canım olur mu öyle şey' dediğim bir sayfayla tanıştım. İsmi DeneBunu.com

Sayfada her ay üye olan kişilere bir kaç ürün gönderimi yapılıyor. Deneme boyu, seyahat boyu şeklinde. Ve bu ürünleri denedikten sonra kendi internet sayfalarında yorumlamanızı istiyorlar. Üstelik bu ürünlerin hepsini kargo da dahil olmak üzere ücretsiz gönderimini yapıyorlar. İlk okuduğumda şaşırmadım değil. Baya şaşırdım. Kim, neden ücretsiz ürün gönderimi yapsın ki diye düşünüyordum ki Ekim ayı kutularını alanları da görünce gerçekten var olduklarına inandım..
Peki bu kutuya nasıl sahip olabiliriz? Çok basit. DeneBunu sayfasına girip üye oluyorsunuz, profil oluşturuyorsunuz. Profilinizde nelerden hoşlandığınız, nasıl ürünler kullandığınız, makyaj malzemesinde ne tip ürünler kullanırsınız gibi sorular var. Kendinize uygun cevapları verip profilinizi tamamlıyorsunuz. Sonra ki işleminiz kutuların çıkış zamanını beklemek ve kutu talep etmek. Hepsi bu kadar.

Ben ekim ayı kutusuna maalesef yetişemedim. İnstagramdan gördüğüm kadarıyla Cosmed Krem Peeling,Clinique Beyond Perfecting Foundation + Primer, Doğadan Gizli Bahçe Siyah Çay ve Bobbi Brown Smokey Eye Maskara gönderimi olmuş. Bu ay ki kutuda ise Doğadan gizli bahçe siyah dökme çay, Dr. Beckmann renk koruyucu mendil, Kotex günlük ped bulunuyor. Normalde Doğadan markasını hiç kullanmadım. Tercihim hep Doğuş'tan yana olmuştur. Deneyio göreceğiz bakalım güzel miymiş..

Eğer sizde bu güzellikten yararlanmak isterseniz internet sitesine girip üye olabilirsiniz. Kutu gönderim tarihlerini instagram sayfasından takip edebilirsiniz..





Devamını oku..

22 Kasım 2016 Salı

🍪 Pudingli Kurabiye | Fındıkurdu Mutfakta 💛

8 yorum
Çok farklı bir yazıyla huzurlarınızdayım 😉

Beni yakından tanıyanlar bilir ne kadar mutfağa düşkün olduğumu. Yemeye de baya düşkünüm ama malum aman kilo alırım korkusuyla kendimi frenlemekten helak olucam yakında. Benim hiç böyle takıntılarım yoktu ne ara böyle oldum bilmiyorum.

Mutfak benim kendimi alamadığım bir alan. Girince çıkaramıyorum kendimi. Hiç yapmadığım şeyleri denemeye bayılıyorum. Sonuçları bazen hüsran olsa da vazgeçmeyeceğim tek yer.

Dedem memleketten geldi. Anneannem iki yıl önce vefat ettiği için ve köy yerinde ona böyle şeyler yapacak biri olmadığı için kalktım dedeme pudingli kurabiye yaptım. Kardeşlerim pudingi kurabiye de sütle pişirilmiş şekilde zannetseler de sonuca ailecek bayıldık. Saat, kilo demedik gece gece bir güzelde yedik.


Tarifi ise; 100 gr oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı yağ, 1 paket puding (arzunuza göre), 1 yumurta, 1 kabartma tozu, 1 vanilin ve toparlanana kadar nişaşta ve un ekleyip karıştırın. Daha ağızda dağılsın isterseniz nişaştayı bol unu daha az ekleyin. Ben öyle yaptım. Süper oldu.

Tarifi deneyin, mutlaka beğeneceksiniz..

Devamını oku..

21 Kasım 2016 Pazartesi

Kurtuldum, Ben Geldim

10 yorum
Ne kadar uzun süre olmuş.. Şöyle bir baktım da galiba ilk kez bu kadar uzun bir süre yokum buralarda. Ama itiraf edeyim özledim. Yazılarınızı okumayı, yorum yazmayı, yorumlarınıza cevap vermeyi.. O kadar değişik bir zaman geçirdim ki paylaşımlarınıza bile bakamadım. Kim bilir neler kaçırdım neler..

12 Kasım itibariyle vize haftası başladı. Okul hayatımdan kısacık da olsa şu yazımda bahsetmiştim. Bu arada bahsettiğim yazımı buraya eklerken fark ettim. Özel karakterler ekleyin butonu gelmiş. Benim yokluğumdan istifade sürpriz hazırlamış blogger. Şimdi bakıyorum da baya bir karakter var ya.. Afferin sana Blogger 😍


Neyse vize diyordum.. Geçen dönemin aksine daha iyi geçti. Gerçi geçtiğimiz dönemden daha az dersim var o yüzden de olabilir ama.. Neyse. Sonuçlar daha açıklanmadı. Bir kaç tanesini biliyorum ama gözümle sistemde gördüğüm an içim daha çok rahatlayacak.

Cumartesi başlayan vizeler 19 Kasım cumartesi itibariyle bitti. Ama bende bittim. Geçen dönem daha fazla dersim olmasına rağmen okula gitmekte, sınavlarda daha bi hevesliydim. Bu dönem o heves tam kadro değildi içimde. Bir an olsun kaybedicem diye çok korktum. Çok fazla yara bere almadan atlattım çok şükür. Darısı finallerin başına. Sonra verin bana cübbe, kep. Giyip şehirde tur atıcam 😁

Vizeler bitti ama bende dert bitmedi. Biliyorsunuz ki dün KPSS vardı. Ben bu sene üniversiteden mezun olacağımı akıl edemediğim için liseden kaydımı oluşturdum. Aslında bir bakıma iyi oldu. Sorular daha kolay, eğer iyi bir puan alırsam da ataması da çabuk olacak. Bunların hepsi birer umut fakirin ekmeği misali 😊 Aslında eğer biraz olsun çalışsaydım güzel bir puanı garantilerdim. Annem söylemişti. Ama ben yine dinlemedim annemi. Ahh ah.

Dertler derya olmuş bense bir sandal.. Geldim artık buradayım demek için yazayım selam vereyim dedim. Biraz daha konuşursam kendi kendimi borçlu çıkaracağım.

Kısa zamanda farklı yazılarla görüşmek üzere.

Devamını oku..