24 Ocak 2017 Salı

Kahve Muhabbeti #3

4 yorum
Bazı insanlar değişmez, değişemezler.

Geçmişinden gelen öğrendikleri bazı yanlış kurallar vardır. Ve siz o kişiye ne derseniz deyin, nasıl anlatırsanız anlatın o insan gördüğünü bildiğini yapar. Bunun önüne ne yazık ki geçilemez. Bu tip insanlardan o kadar çok var ki çevremizde…

Biraz sert bir giriş oldu farkındayım. Biraz dolup taşmışlığım var bu aralar. Özel hayattan bahsetmeyeceğim. İş hayatından biraz dertleneceğim eğer buyur varsa. Bilirsiniz bir iş hayatında sevdiğiniz insanlar olduğu kadar sevmediğiniz insanlardan da istemediğimiz kadar var. Eğer ki kalabalık bir iş yerinde çalışıyorsanız ne ala. Sevmediğiniz istemediğiniz insanları ayırıp sevdiklerinizle vakit geçirebilmek gibi bir handikapınız var. Ama ya diğer türlüyse. İş yeriniz kalabalık bir yerden oluşmuyorsa, 40 m2 ofiste sadece ve sadece iki kişi çalışıyorsanız ve iş arkadaşınızdan hiç ama hiç memnun değilseniz. İşte hayat o zaman Cedric’in dediği kadar zorlaşıyor. Haftanın 6 günü, günde 9 saati bu insanla geçirmek ne kadar çekilmez bir hal alabilir hayal edebiliyor musunuz?

Ufacık ofis içerisinde iş hariç başka hiçbir türlü muhabbetin olmadığı, olan muhabbetinde sinir harbinden öteye gidemediği bir durumda nasıl huzur olur? Ben söyleyeyim. Olmuyor tabi ki de. Çünkü o ofis ikinize dar geliyor. Sıkışıyorsunuz. Sıkıştıkça çarpışıyorsunuz. Çarpıştıkça sinirler geriliyor. Sonra işe karşı moral motivasyon eksilere iniyor. Yani hiç pozitif bir şey olmuyor.
Şu son bir buçuk sene de artık adına ‘gereksiz’ dediğim kişiyle neler yaşadığımı tek tek anlatsam ağzınız açık kalır ama hazır kendimi yeni yeni sakinleştirmeye çalışırken yeniden eski defterleri karıştırmaya lüzum görmüyorum. Yaşadıklarımı gerekli mecralara anlatabilmekti tek derdim. Şükür ki sonunda anlaşıldım.

Ezelden beri tek dediğim ve çoğumuzun söylediğine emin olduğum bir söz var. Bir iş yerinde huzur olsun gerisi çok da önemli değildir. İnanın şuan da aldığım maaşın beş katını verselerdi bu şekilde huzursuz bir ortamda çalışamazdım. Para için bir şeylere diş sıkan insan olmadım hiçbir zaman. Umarım da hep böyle giderim sonsuza kadar. Kendi işimi kurana kadar J


Devamını oku..