28 Şubat 2017 Salı

Lion | İzledim

2 yorum
Şu son zamanlarda şansıma güzel filmlere denk geliyorum. Hadi bi film izleyeyim deyip de izlediğimden pişman olduğum tek bir film yok henüz. Şansım yaver gidiyor gibi film konusunda.

Dün iş yerinde biraz yoğun olsam da başlamışken bitireyim dediğim bir film izledim. 1,5 saatlik filmi 8 saatte bitirmiş olsam da izlemeye değer bir filmdi.



Kısaca özet geçecek olursam;

5 yaşında Hindistan'da fakir ailesiyle yaşayan Saroo, kardeşiyle olan yolculuğu sırasında kazara bir trende kaybolur ve uzun bir süre içerisinden çıkamaz. Yaşadığı yerin 1600 kilometre uzağında gözlerini açan Saroo, nerede olduğunu bilmediği halde hayatta kalmaya çalışır. Bir yetimhaneye düşen Saroo'yu Avusturalya'da yaşan evli bir çift evlat edinir. Bundan uzun yıllar sonra hayatını mutlu bir şekilde yaşayan Saroo'nun aklına sürekli geçmişi gelmeye başlar ve ailesini bulmaya çalışır.

Filmin türü Dram ve İMDb puanı 8,0. Bence biraz daha yüksek puanı hak ediyor. Her şeyi, bütün oyuncuları geçtim Saroo'nun çocukluğunu oynayan Sunny Pawar filmin yıldızıydı. Masumiyeti, sadeliği ve gerçekçiliği harikaydı.


Ayrıca Hindistan da çekilen sahneler çok etkileyiciydi. Kalabalıklık, kırsal bölgelerde ki fakirlik ve bu bölgede çocukların başlarına gelenler apaçık gösterilmişti.

Film Oscar adayıydı, takip eden varsa bilir. Bir çok alanda aday oldu. En iyi film, en iyi yardımcı erkek - Dev Patel  ve kadın oyuncu - Nicole Kidman ve en iyi film müziği - Dustin O'Halloran ve Hauschka olarak adaylıkları vardı. Kazanan olamasalar da adaylığı hakeden filmdi.

Güzel bir film izledim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Tavsiyeme uyan olursa şimdiden iyi seyirler 🙋

Unknown
Unknown

Hoşgeldiniz, Bu blog da bazen güzel yerleri bazen sinema bazen kitap yorumu bazen alışveriş bazen kendi yaptıklarımı bulacaksınız. Ama şunu net söyleyebilirim ki bolca muhabbet okuyacaksınız. Çünkü Fındıkurdu'nda muhabbet bitmez..

2 yorum:

  1. Gerçek br hikaye olması bence filmi çok daha etkileyici yapıyor.
    Minik Saroo konusunda da sana katılıyorum. O ne tatlılıktı öyle! Filmin yıldızıydı bence

    YanıtlaSil