3 Ağustos 2016 Çarşamba

İnstagram Snapchat'i Kıskanmış

4 yorum
Yenilikleri sever misiniz?

Ben çok severim. Her yeni şey bana bir şey daha öğretir, kazandırır.

Bugün de yeni gelen güncellemeyle birlikte İnstagram’a gelen değişiklikten bahsedeceğim. 
İnstagram benim fotoğraf albümüm. Beğendiğim evin, ağacın, kahvemin, kendi fotoğraflarımın olduğu ayrı bir dünyam. İlk başlarda kullanmakta çok zorlansam da zaman geçtikçe ve büyüdükçe vazgeçilmezim oldu.




Dün akşam itibariyle de İnstagram yeni güncelleme yaptı. Ve artık anlık fotoğraflar ve videolar paylaşabiliyoruz. Bir nevi Snapchat mantığı. İlk gördüğümde bende o zaman Snap neden var silelim diye düşündüm. Hatta İnstagram artık kendini kaybediyor diye de düşünmüştüm. Bunun sebebi en son gelen logo değişikliğiydi. Ama yenilenmek güzeldir dimi :)

Şimdi hem güncellemesi gelmeyenler için hem de görmüş olup da anlamayanlar için birkaç açıklama yapacağım.

Arkadaşlarımızın yada bizim gönderdiğimiz anlık fotoğraflar ve videolar direk ana sayfamızda yayınlanmıyor. Ana sayfanın tam üzerinde başka kendimiz ve sonrasında arkadaşlarımızın anlık fotoğrafları var. Ve bu fotoğraflar 24 saat içerisinde siliniyor. Aynı snapchat mantığı gibi arkadaşlarımızın profil fotoğraflarına basınca gönderilerini görebilirsiniz. 

Gönderiler yaklaşık 14 saniye kadar. Ama daha uzun görmek istediğinizde gönderinin üzerine basılı tutun akış duruyor ve daha uzun görebiliyorsunuz.


Kendi gönderilerimizin kimlerin gördüğünü görmeye gelince fotoğrafın veya videonun altında bir göz işareti ve kaç kişinin gördüğünü gösteren bir yazı var. O göz işaretinin yanında ki yukarı doğru oku yukarıya doğru çekince kimlerin gördüğünü rahatça görebilirsiniz.

Evet bence de birazcık İnstagram Snapchat’i kıskanmış ama olsun varsın böyle de güzelsin İnstagram. Başarıya giden yolda her yol mubahtır :)

Siz ne düşünüyorsunuz güncelleme hakkında??
Unknown
Unknown

Hoşgeldiniz, Bu blog da bazen güzel yerleri bazen sinema bazen kitap yorumu bazen alışveriş bazen kendi yaptıklarımı bulacaksınız. Ama şunu net söyleyebilirim ki bolca muhabbet okuyacaksınız. Çünkü Fındıkurdu'nda muhabbet bitmez..

4 yorum:

  1. güzel olmuş ama güncellemesi 😌

    YanıtlaSil
  2. Bi Snapchat olmasa da bence de fikir olarak iyi olmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. Artık uygulamalar da yarış içerisinde 🙈 İnstagram ilk göz ağrımızdı evet. Ama snap çıktığından beri çoğu kullanıcı artık pek aktif değil instagramda. Sanırım bundan kaynaklı yapılan bi yenilik bu. Ama ben gereksiz olduğunu düşünüyorum 🙊☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. ve şu anda İnstagram da hikaye atmaktan kimse kimsenin ne paylaştığına bile bakmıyor :)

      Sil